5 tipp az egészséges, vonzó mosolyért

mosoly

Ha a vonzó megjelenés kerül szóba, akkor nem mehetünk el a fogsor kérdése mellett. Kizárólag az egészséges fogsor lehet szép, de természetesen a fogak fehérsége is igen fontos manapság. A legtöbb fogászati megbetegedés a nem megfelelő szájhigiéniára, vagy a fogorvos látogatás elhanyagolására vezethető vissza. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy mindig magabiztosan mosolyoghassunk!

  1. Nem pusztán az esztétikumról szól!

Az igényes fogsor nem pusztán azért érdemel figyelmet, mert hozzájárul a magabiztos megjelenéshez. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a fogászati megbetegedések komoly egészségügyi kockázatot is hordoznak magukban, ezért a megfelelő szájhigiénia kiemelt jelentőséggel kell, hogy bírjon a mindennapokban.

  1. Rendszeres fogorvos látogatás

A Clinident szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy legalább félévente egyszer érdemes felkeresni a fogorvost. Ennek köszönhetően még időben fény derülhet a szuvasodásra, és azt minden gond nélkül, pár perc alatt sikerülhet orvosolni. Fontos, hogy gyermekeinket is hozzászoktassuk ahhoz, a fogorvos nem valamiféle szörnyeteg. A területhez való hozzáállásunk nagyrészt azon múlik, milyen gyermekkori tapasztalatokkal rendelkezünk, ezért a saját kicsinket érdemes valóban gyermekbarát orvoshoz vinni, s így elkezdeni az esetlegesen aktuális fogszabályozást is.

  1. Ne halogassuk a beavatkozásokat!

Míg a szuvasodás akár néhány perc alatt orvosolható, addig a gyökérkezelés, vagy a húzás kissé hosszadalmasabb beavatkozásnak minősülnek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ezeket nem érdemes halogatni, hiszen azzal csak fájdalommal teli napokat és idegeskedést nyerhetünk. A megfelelő szakember választásával fájdalommentesen túl lehetünk a szükséges eljáráson.

  1. Fogpótlás mihamarabb

A szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák, hogy ha elvesztettük a saját fogat, akkor érdemes mihamarabb gondoskodni a pótlásról. Napjainkban a leginkább modern megoldásnak az implantátum beültetése bizonyul, amelynek segítségével akár a híd egyik pillérjét is megvalósíthatjuk. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha húzzuk a fogpótlást, annak az állkapocs csontjának állománya láthatja kárát, és így beültetés előtt először még a csontpótlásról is gondoskodni kell majd.

  1. Fehér fogak szakember segítségével

Az egészség az első, de az esztétikum sem mindegy. A fogfehérítő fogkrémek és az otthoni használatra kapható, méregdrága fehérítő eszközök helyett érdemes inkább szakemberre bízni a fehérítés folyamatát.