Biztonsági ajtó, ami segít a szigetelésben

biztosnagi ajto

Otthonunk téli melege és nyári kellemes hőmérséklete nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy miként érezzük magunkat ott. A pihenés és a nyugalom szigete csak akkor szolgálhatja kényelmünket, ha nem fázunk és nyáron sem kell a kinti forróságtól tartani. Mindezt természetesen úgy szeretnénk legtöbben megvalósítani, hogy közben nem fizetünk ki csillagászati összegeket a rezsiért. Az energiaárak várhatóan nem fognak csökkenni, ezért célszerű inkább az ingatlan hőszigetelésével tenni annak érdekében, hogy nyáron a meleg kint, télen pedig bent maradhasson. E célból a megfelelő nyílászárók remek választásnak bizonyulnak.

 

Nem csak az ablakokra érdemes figyelni!

A nyílászárók cseréje kapcsán hajlamosak vagyunk kizárólag az ablakokra fókuszálni, pedig az ajtók is kiemelt szerepet játszanak a szigetelésben. Ablakválasztáskor mindig a hőszigetelt üveggel rendelkező, legalább ötkamrás változat mellett célszerű letenni a voksot. De mégis milyen kültéri biztonsági ajtó lehet az ideális? A szakemberek rendszeresen hangsúlyozzák a minőség fontosságát, ugyanis csak a prémium kategóriától várható el, hogy mind a biztonság, mind a szigetelés terén optimálisan teljesítsen.

 

Szigetelés a lépcsőház felől

A bejárati ajtó nem csak a családi házakban kerül beépítésre, hanem a társasházak esetében is. Ugyan a lépcsőházak rendszerint plusz egy, kóddal működő ajtóval is el vannak látva, de ez korántsem jelent garanciát arra, hogy valóban tökéletes a biztonság. Saját és szeretteink védelme érdekében a biztonsági ajtó panellakásba is remek döntés lehet. A lépcsőházakban gyakran kellemetlen huzatot tapasztalhatunk, ami sajnos ideális szigetelés hiányában a lakásba is bejuthat, rontva ezzel a hőérzetet.

 

Védelem a zajok és a szagok ellen? A biztonsági ajtó segít!

A biztonság és a szigetelés kapcsán már számtalanszor bizonyított, prémium kategóriás biztonsági ajtók további előnyöket is kínálnak azoknak, akik mellettük döntenek. Túlságosan zajosak a szomszédok? Nem szereti, ha a lépcsőházban dohányzó lakókról kellemetlen szag szűrődik be otthonába? Számos olyan zavaró tényezővel találkozhatunk, melyek negatívan befolyásolhatják az lakás nyugalmát. Miért élne együtt a kellemetlenségekkel, ha létezik olyan megoldás, mely optimális védelmet biztosít ellenük? A megfelelő kialakítással rendelkező ajtó alkalmazásával teljes nyugalmat biztosíthatunk privát szféránknak, és ugyanakkor annak védelméről is gondoskodhatunk.

 

Hőhidak nélkül, penészmentesen

Tudta, hogy a nyílászárók helytelen beépítése gyakran felelőssé tehető a penészfoltok megjelenéséért? Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy nem minden szakember végzi helyesen a feladatot, és az alapanyagok kispórolása sem kedvez az ideális hőtechnikai jellemzőknek. Abban az esetben tehát, ha nyílászárókat kíván cseréltetni, helyezzen kellő hangsúlyt a megfelelő szakemberek megválasztására. Ez egyébként a biztonsági ajtó kapcsán is szerephez jut, hiszen a szakértelem ezzel összefüggésben is nélkülözhetetlen.  S hogy miért folyik örökös harc a penészmentesség érdekében?

 

A lakásban a falakon, a nyílászárók környékén, a sarkokban, vagy akár a textíliákon megjelenő feketés foltok nem pusztán esztétikai okok miatt érdemelnek figyelmet, hanem bizony az egészség megőrzésének apropóján is. Tudta, hogy a beltéri allergének között vezető helyet foglal el a penész? A levegőbe kerülő penész spórák ugyanis allergiás megbetegedést okozhatnak, megjelenésük kiküszöbölése tehát nélkülözhetetlen. Ennek érdekében például a nyílászárók helyes beépítésével is sokat tehetünk.