A laptop töltő legyen könnyű és szép

laptop töltő

A számítógépek köztudottan nem a hálózati feszültséggel működnek sehol a világon, hanem a beépített tápegység minden esetben átalakítja 12 V feszültségre. A laptop töltő is ezt a célt szolgálja, azon kívül, hogy feltölti a gép akkumulátorát, természetesen ezt már az átalakított, alacsony feszültségen teszi. Hiszen melyik akksi működne 230 V-on? Az elektromos szerkezetek mindegyike valamilyen meghatározott feszültséget vesz fel, az optimális működés biztosítása érdekében. A nagyteljesítményű gépeknek szükségük van a feszültségre, azonban a laptop töltő csak alacsony feszültséget biztosít az számítógépnek, mivel az nem igényel erős áramot. Pláne, hogy az akkumulátorok nem bírnának ki ekkora feszültséget.

A laptop töltő tehát szerves részét képezi a hordozható gépeknek, ezért nem mindegy, hogy milyen méretű és súlyú egységekről van szó. Ebben az esetben, mivel a gépet nyilván hordják magukkal az emberek, az összsúly igen meghatározó. Így tehát nagyon fontos, hogy a laptop töltő ne jelentsen súlybeli és méretbeli problémát a táskába csomagolva. A gyártók a megfelelő laptophoz megfelelő töltőt is biztosítanak, ami a rendszer működéshez szükséges optimális áramerősség felvételt és leadást biztosítja.

Laptop és laptop között is van különbség, mármint a leadott teljesítményben. Ezért minden esetben, ha laptop töltő cseréről van szó, ezeket a paramétereket kötelezően figyelembe kell venni. Máskülönben károsíthatjuk a gép akkumulátorát és élettartamát. A laptop töltő tervezésénél a gyártók jelentős hangsúlyt fektetnek az ergonómiára és dizájnra is. Egy profi gép nem kaphat ormótlan és nehéz tápot.