Milyen horgolócérna méretek vannak?

Milyen horgolócérna méretek vannak?

gyöngysziget.hu linkre kattintva megnézheti, hogy milyen méretű horgolócérnák vannak. A gyöngyhorgolás egy igazán érdekes technika, amelyhez természetesen horgolócérnát kell használni. A gyöngyök mérete és a horgolócérna vastagsága is fontos szerepet tölt be. Azt sem árt szem előtt tartani, hogy csak minőségi cérnával szabad a gyöngyhorgolást végezni, ha tartós ékszert szeretnénk készíteni. A horgolást a nem megfelelő nagyságú gyöngyök megnehezítik, a nem megfelelő horgolótű méret is sok fejfájást okozhat. Általában ékszereket, azaz karkötőket, nyakláncokat készítenek ezzel a technikával. A gyöngyhorgolást használhatjuk dísztárgyak és gyönggyel feldíszített szegélyek készítésekor is.

 

A gyöngyhorgolás tulajdonképpen a horgolás és a gyöngyfűzés keveréke. A láncszemet, a kúszószemet és a rövidpálcát kell ismernünk a horgolásból, hogy a gyöngyhorgolást elkészíthessük. Gyöngyhorgolásnál soha nem szabad levágni előre a cérnát, hanem a gombolyagra kell felfűzni az előre kiválogatott gyöngyöket. Az interneten számtalan mintát találhatunk, amelyeknél figyeljünk oda, hogy soronként oda-vissza haladjunk és a lehorgolás valamint a felfűzés sorrendje mindig fordítottan értendő. Ma már arra is lehetőségünk van, hogy saját egyedi mintákat tervezzünk, ehhez már szoftvert is találhatunk az interneten.

Egyenes gyöngyhorgolás, ferde gyöngyhorgolás, török gyöngyhorgolás. Ezek azok a technikák, amelyeket a leggyakrabban alkalmazhatunk. Az egyes technikák elsajátításához érdemes szintén a neten körülnézni, hiszen oktató videókat és leírásokat is találhatunk. A gyöngysziget webshopjában a gyöngyhorgoláshoz mindent meg tudunk vásárolni és kényelmesen otthonunkban várhatjuk, nyomonkövethető szállítási forma.  A webshopban a horgolócérnák számtalan színben vásárolhatók meg, így biztosak lehetünk abban, hogy az éppen aktuális munkánkhoz megtaláljuk a megfelelő alapanyagot. Az Astra horgolócérnák már 430 Forinttól elérhetők. A színek áttekintése után már nincsen más teendőnk, mint belehelyezni a kosárba a cérnákat, esetleg válogathatunk hozzá még gyöngyöt is és máris fizethetünk bankkártyánk segítségével. A kisebb csomagoknál lehetőség nyílik a postai ajánlott levélként történő kézbesítésre, amellyel a szállítási költségeken spórolhatunk.